Kristna Stefanushjälpen tackar Jimmie Åkesson

"Stort tack, Jimmie Åkesson!" Så skriver den kristna Stefanushjälpen som hjälper tiggarna på Sveriges gator. Organisationen har just fått den första inbetalningen från Jimmie Åkessons cover på "Jag tänker be för Sverige".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det var i höstas som Jimmie Åkesson och bandet Bedårande Barn släppte singeln "Jag ber för Sverige". Där sjunger de en cover på den kristne artisten Simon Ådahls låt "Jag ber för Sverige" från 2004. Singeln kom som en chock för Ådahl som har rättigheterna till låten och enligt lag måste ge tillstånd om någon annan vill använda sig av låten. Det visade sig att Sverigedemokraternas partiledare inte brytt sig om att fråga Simon Ådahl om lov.

Därför beslutade Ådahl att all royalty han får från försäljningen av partiets singel ska gå till organisationer som jobbar mot rasism och för mänskliga rättigheter för migranter och papperslösa. Först ut är Stefanushjälpen som hjälper östeuropeiska familjer som tigger för sitt uppehälle.

Efter den första utbetalningen på 1500 kronor, tackar Stefanushjälpen Jimmie Åkesson för hjälpen.

"Vi i Stefanushjälpen arbetar aktivt mot rasism och olikabehandling av människor. Vi gör det genom att konkret hjälpa de mest utsatta med den kärlek och värdighet som människor förtjänar" skriver Stefanushjälpens ordförande Johannes Widlund på organisationens Facebooksida.

"Så tack för att Du har dragit in pengar till den kampen, Jimmie, och varmt välkommen att besöka oss i Uppsala för att se hur människor lever i Sverige, just i dag. Se hur det ser ut, inte bara be ihåliga böner till en Gud Du inte tror på. Och se hur dina insamlade medel gör skillnad. Fastän Du och ditt parti står för allt vi kämpar emot".

Nästa royaltyutbetalning från Åkessons skiva ska, enligt Ådahl gåt till organisationen "Ingen människa är illegal".

Lyssna på "Jag tänker be för Sverige" här

 

Lilla Erstagården