Kristna studenter i New York agerar mot sexhandeln

"Slaveri finns i New York" säger de kristna studenterna, som under oktober arrangerat den största studentmanifestationen någonsin mot trafficking.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sammanlagt 115 programpunkter på 17 olika campus har varit en del i Price of Life – en kampanj som inspirerats av "biblisk rättvisa", säger de kristna studenterna. Kampanjens syfte har varit att sprida information och medvetenhet om situationen när det gäller sexhandeln, men också att uppmuntra alla att agera mot den, skriver New York Daily News. Bakom den månadslånga kampanjen, som avslutas idag, står bland annat Intervarsity Christian Fellowship.

19-åriga Esther Kitavire är en av dem som tycker att det är dags att kristna tar sig an ämnet trafficking:

-I Bibeln talas mycket om att hjälpa änkor och fattiga och detta har vi fått in i tänkandet. Men att hjälpa sex-slavar? Detta är inte något som kristna vanligtvis talar om.

Jonathan Walton är talesman för Price of Life, och han tror att tveksamheten inför att engagera sig i dessa frågor beror på att kristna är rädda att förvandla sin tro till praktisk handling:

-Sårbarhet är inte en del av kulturen i kyrkan. Så frågor som dessa knuffas ut ur den kristna sfären.

Enligt Restore NYC utsätts nära 18 000 människor från olika delar av världen för trafficking i USA varje år. Snittåldern för den som blir prostituerad är i USA mellan 12 och 14 år.

Organisatörerna bakom Price of Life menar att det behövs både fysiskt och andligt helande för dem som blir utsatta.

-Trafficking bryter ner människors psyken och deras själar. Detta är en ondska vi måste bekämpa och för det behövs Guds andliga ledning.

Målet för Price of Life är att både samla in pengar för att stödja anti-trafficking-organsationer och att informera om trafficking. Man uppmanar också människor att äta, köpa och sälja produkter som inte innebär slavliknande arbete för producenterna. Price of Life, som också kallar sig abolitionists (ordagrant "avskaffare") uppmanar människor att handla "lokalt, grönt, organiskt, rättvist, och fritt".