Kritik mot kampanjpengar till Ekho

Beslutet att ge pengar till föreningen Ekho för att påverka Frälsningsarmén i hbtq-frågor ifrågasätts av riksdagsledamoten Andreas Carlson som sitter med i Ungdomsstyrelsens insynsråd.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Andreas Carlson (KD) har nyligen utsetts till ledamot i Ungdomsstyrelsens insynsråd. Det nya rådet, som består av tio personer, har ännu inte träffats, men Andreas Carlson säger att han tänker ta upp frågan om Ungdomsstyrelsens agerande i frågan om den kristna hbtq-föreningen Ekho och Frälsningsarmén.

- Hela fallet väcker frågor om vad statliga bidrag kan gå till. Jag vill ha mer information om hur Ungdomsstyrelsen har resonerat i det här fallet, säger han till Dagen.

- Religionsfriheten och föreningsfriheten är viktiga grunder för vårt demokratiska samhälle. Utan att känna till hela bakgrunden till den här ansökan, är det förstås anmärkningsvärt om Frälsningsarmén upplever att någon annan organisation fått statliga bidrag för att påverka dem i ett samarbetsprojekt som de inte själva känt till. Därför finns det anledning att titta närmare på detta.