Den som söker skall finna…

Dagens reporter Johannes Ottestig om att hitta rätt bland stugorna på Lappis.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Krönikor

För sex år sedan, när min kollega Josefin Lilja bevakade Lapplandsveckan, skrev hon om ett tiotal Ursvikenfamiljer som hade bildat en egen gata på område E nedanför stora mötestältet. Personligen hade jag även hört talas om ”Bodengatan” och att andra Norrlandsstäder också var representerade på särskilda delar av campingen (ni som läste tisdagens tidning vet att det här är mitt första besök på Lappis).

Med block och penna och kameran över axeln gav jag mig därför ut på en vandring mellan husvagnarna för att hitta de olika ”orterna”. Många förtält fick besök av mig och på flera ställen blev jag bjuden på spontanfika. Men svaren gjorde mig sällan klokare. Ena stunden skulle jag gå till höger, nästa stund till vänster. Många hade hört talas om den geografiska indelningen, men ingen verkade veta exakt var gränserna gick.

Till slut fick jag, enligt säkra källor, höra att en grupp från Norsjö bodde i ”Raggarbacken”. Jag begav mig med raska steg ditåt. Och visst, längst bort på området, fanns fem husvagnar och ett tält uppställda bredvid varandra. Äntligen hade jag fått napp!

Här (Här campar besökarna på Lapplandsveckan) kan ni läsa om några av de andra ”gatorna” som jag hittade. Jag är medveten om att min granskning inte är heltäckande och jag måste erkänna att min tes om tydligt definierade ”ortsgator” inte riktigt höll. Men min vandring fram och tillbaka över konferensområdet resulterade i många trevliga samtal och nästan lika många goda skratt. Mitt slit var med andra ord inte på något sätt förgäves.