Evangelisation på löpande band

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Krönikor De som känner mig vet att jag har ett bilintresse som med råge överträffar genomsnittssvenskens. Vännerna har knappast heller undgått att märka min förmåga att ta minsta tillfälle att föra in samtalet på bilar och dylikt.
Så döm om min förvåning när jag i helgen överrumplades av en helt ny tanke ifråga om bilassociationer. Det inträffade på Sång och musikkonferensen i Göteborg. Per Rönneklev från Nimbuskyrkan på Öckerö talade om kreativa gudstjänster för alla sinnen.
Per förklarade att löpande bandet på Volvofabriken i Torslanda för honom är en bild av evangelisation som han påminns om varje dag han åker till jobbet. Tanken går ut på att många bidrar längs bandet innan bilen är färdig (till att en människa avgör sig för Gud), men även när bilen är färdig behöver den omvårdnad i form av service (undervisning och själavård).
På sidan 4-5 i dagens tidning kan du läsa om professorn som hävdar att vi svenskar blivit allt mer egoistiska. Den tanken rimmar dåligt med Bibelns idé om hur man vinner fler för Guds rike. Något man så här i eftervalstider skulle man kunna formulera så här: Om alla ska med måste alla hjälpas åt.