Församlingen och visionen för världen

Martin Ström, internationell missionsledare på Svenska alliansmissionen, skriver om några steg till att få missionen att blir en levande del av församlingslivet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Så älskade Gud världen! Människans frälsning och församlingens födelse är sprungna ur Guds vision om en återupprättad värld. Det är Faderns kärlek till en förlorad värld som leder Sonen till att ge sitt liv på ett kors. Som mottagare av den Helige Ande är församlingen sänd i världen för att förkunna evangeliet och gestalta samma utgivande kärlek.

Hur skapar vi förutsättningar i församlingen för ett inspirerande engagemang för världens återupprättelse, som når utanför kyrkans väggar och får ringar på vattnet till jordens yttersta gräns?

1. Synka församlingens vision med Guds

Varje församlingsledning gör väl i att med jämna mellanrum reflektera över församlingens DNA, vision och målbild. Vad skulle en person på besök hos oss uppfatta som viktigt i vår församling? Vad är det vi ber för, ger till och engagerar oss i? Vad är det sammanlagda budskapet som vi kommunicerar genom gudstjänster, sociala medier och olika sammankomster?

Och så frågan: På vilket sätt reflekterar detta Guds bultande hjärta för världens räddning? Låt samtalet leda till en strategi där vi medvetet skapar utrymme för "Vision världen" mitt i församlingen.

2. Vi lever av exempel

Ge utrymme i församlingens liv för berättelser och människor som lever ett internationellt engagemang eller som kommer från andra folkgrupper. Be återkommande för situationer i världen som Gud lägger på församlingens hjärta. Använd böneguider som exempelvis www.omsverige.se/be/30-dagar eller www.joshuaproject.net. Samla in pengar till konkreta ändamål och följ upp genom rapporter. Var som församling en del i sändningen av internationella kort- och långtidsarbetare. Samla en grupp som gemensamt åker på en inspirerande dag om internationellt engagemang i ditt samfund eller till en ungdomskonferens som ”Engage” - www.engagemission.nu.

3. Egna erfarenheter sätter spår för livet

Ingenting slår en egen internationell erfarenhet i närkontakt med andra människor. Det är lätt att glömma statistik och information men svårare att glömma sina vänner! Arrangera en internationell missionsresa i församlingens mitt, som både formar lärjungar och ger en internationell erfarenhet. Med blandade åldrar eller ungdomsinriktad.

Förbered genom olika samlingar, följ upp och låt det bli en del av församlingens berättelse. Tänk om alla ungdomar som växer upp i församlingen får möjligheten att göra en internationell missionsresa innan de fyller 22 år! Utmana 60+-generationen att gå över gränser och ge vidare av sin erfarenhet: www.ready4more.se

Alltsammans - för att Gud fortsätter älska världen!

Martin Ström,

internationell missionsledare på Svenska alliansmissionen och tidigare ledare för missionsorganisationen OM

Tillbaka till nyhetsbrevet! Klicka här.

PS 1. Mer information om prenumerationsformen hittar ni på dagen.se/forsamling. Frågor angående prenumerationen, hur ni ska kunna logga in på Dagen.se för att kunna läsa allt innehåll och liknande - kontakta Dagen Kundcenter på 08-619 24 20 eller info@dagen.se

PS 2. Ni som är församlingsprenumeranter kan registrera upp till fem personer som ni vill ska få DagenFörsamlings nyhetsbrev. Gör det på dagen.se/df

Ledare
Premium
TORPKONFERENSEN
Premium
Foto: Johannes Ottestig
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja