Inför sommaren drar vi ut på picknick

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Krönikor

I kväll, torsdag, efter pressläggning ger sig Dagengänget ut på picknick - om inte vädret ställer till det. Det hör till våra traditioner att göra något gemensamt inför sommaren, innan alla ordinarie anställda skingras och sommarvikarierna kommer in. Dagenredaktionen ligger vackert intill Riddarfjärden på Kungsholmen i Stockholm, och vi går bara några hundra meter bort till Rålambshovsparken för att avsluta kvällen tillsammans.

Att göra saker lite utanför det vanliga emellanåt är viktigt för gemenskapen på arbetsplatsen. Och att vara ett sammansvetsat gäng är en fördel när det emellanåt är vardagsslit eller tuffa tider. Dessutom så mycket trevligare att jobba tillsammans.

Välbehövlig och välförtjänt vila ligger framför inom kort för de fasta medarbetarna på tidningen. Och oftast för sommarvikarierna med sig ny energi in på redaktionen när de tar plats bland oss som finns här mer regelbundet. Mycket spännande läsning är redan planerad för sommaren. Jag lovar att jag återkommer om den saken.

Lilla Erstagården