Linda Alexandersson: SD är inte räddningen

Det som förvånar mig är slutsatserna av profetian.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Krönikor

I mitten av februari la en svensk förkunnare, bosatt i Israel sedan länge, ut ett videoklipp på Youtube efter att Gud talat till honom om det kommande valet i Sverige. Det profetiska budskapet från Gud lyder som följer: ”Det som sker nu i Sverige ingår i en medveten strategi att bryta ner samhället för att kunna införa antikrists diktatur”.

 

Läs mer: Lars Enarson: Omvändelse är enda räddningen!

 

Utifrån detta budskap fruktar han att Sverige ska uppgå i Ryssland och bli en shariadikatur. För att hindra detta uppmanar han bland annat till bön för att Sverigedemokraterna blir största parti i valet 2018, eftersom alla andra partier ingår i en odemokratisk allians genom Decemberöverenskommelsen, och eftersom SD vill flytta Sveriges ambassad i Israel till Jerusalem. Att DÖ redan är bruten och att Ryssland inte har sharialagar verkar han bortse ifrån.

Personligen har jag inga problem med tanken på att Gud talar till människor, även om budskapen måste prövas. Det som däremot gör mig mycket förvånad är de slutsatser som denne man drar av det profetiska budskap han får av Gud.

I profetian varnar Gud oss för antikrists diktatur. I dag är SD det mest nationalkonservativa partiet vi har i vår riksdag. I Ungern och Polen, där liknande partier kommit till makten har utvecklingen varit antidemokratisk. Pressfriheten har begränsats, rättsväsendet urholkats och hatet mot judarna och andra minoriteter vuxit.

Förkunnaren är glad att SD vill flytta Sveriges ambassad i Israel till Jerusalem. Men om han också är intresserad av att värna judar i Sverige vore det önskvärt att han lyssnade till de svenska judar som i medierna varnat för SD. Medlemmar i SD har vid flertalet tillfällen ertappats med öppet judehat. Björn Söder säger i en intervju i Sydsvenskan (14 dec 2014) att judar inte är svenska om de inte assimileras och i en video skämtar Oscar Sjöstedt, SD:s ekonomisk-politiske talesperson och före detta skinnskalle, åt nazister som låtsas att får är judar och sparkar på dem.

Om man är orolig för ett ryskt maktövertag i Sverige är det också obegripligt att uppmana oss att rösta på det parti som de senaste åren visat sig ha starka kopplingar till just Ryssland. David Bergquist, SD-ordförande i Nacka, har på sin Facebooksida skrivit: "Putin, kom hit och avsätt vår landsförrädare till statsminister". Pavel Gamov åkte på bjudresa som valobservatör till Ryssland. Egor Putilov, som invandrade från Ryssland 2007 och tidigare arbetade på SD:s riksdagskansli, utpekades som ett säkerhetshot och fick avgå. Nyligen avslöjade DN att Putilov tagit sig till Sverige genom falska uppgifter och hittills levt under tre olika identiteter. Nu arbetar han för Samhällsnytt, SD:s viktigaste verktyg för opinionsbildning på nätet.

Utifrån detta har jag mycket svårt att se att SD och Jimmy Åkesson skulle vara Guds räddningsplan för Sverige. Profetian säger inte heller något om det. Däremot ber jag gärna för att Sverige under nästkommande val inte dras i en mer antidemokratisk riktning.

Läs fler artiklar om Sverige-demokraterna

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården