23 september 2020

En tidning på kristen grundKultur

Sjöbergs förlag trycker 100 000 Staksetböcker för utdelning

Boken ”Bara ljuset kan besegra mörkret”, där rapparen och predikanten Sebastian Stakset berättar om sitt liv, har berört många läsare. Nu hoppas bokförlaget att kristna församlingar ska vara med och sprida hans berättelse.

1 av 3

En bok med ett budskap så starkt att det berört flera svenskar att lämna sina tidigare liv för att börja leva tillsammans med Gud. Nej, det är inte Bibeln som åsyftas. Den tidigare gangstern och rapparen Sebastian Stakset gav förra året ut sitt vittnesbörd i bokform. Sjöbergs förlag som står bakom utgivningen vittnar om en ovanligt stor respons från läsarna.

– Sedan boken kom ut i maj förra året har många hört av sig. Vi har fått flera handskrivna brev från fängelser där intagna berättar om hur de fått sina liv förvandlade efter att ha läst boken och bett frälsningsbönen, berättar Joel Sjöberg, förlagschef.

Joel Sjöberg nämner bland annat en tidigare hemlös man i Falköping som fick tag i boken via den lokala kyrkans Ria-verksamhet. Efter att han läst den och även bett den frälsningsbön som finns i slutet av boken, ska han helt ha lagt av med sitt drogmissbruk. Joel Sjöberg träffade mannen i somras och fick ta del av hans berättelse. En kvinna hörde av sig efter att hon fått boken i sin hand under en mässa för nyandlighet i våras. Även hon ska ha upplevt ett starkt möte med Gud. Hon arbetade tidigare som medium och spåkvinna, men slutade helt med det efter sin omvändelse.

– Henne har jag fortsatt kontakt med och hon har nu låtit döpa sig och kommit med i en kyrka, berättar Joel Sjöberg.

Under hösten kommer en nytryckning av boken att göras. Drygt hundratusen exemplar, i pocketformat ska säljas till rabatterat pris. Förlagets förhoppning är att ett flertal kristna församlingar ska köpa in ett antal exemplar för att dela ut i sitt område.

– Man kanske till exempel vill göra en satsning och dela ut boken på sin gata medan man ber för de människor som bor där? Det är en intressant livsberättelse som vi hoppas kan nå fler med det kristna budskapet.

Hur gynnar en sådan här satsning ert bokförlag?

– Det är klart att vårt namn får synas i sammanhanget, men syftet är framför allt att fler ska få chans att läsa och beröras. Eftersom vi fått så många vittnesmål på att boken berör läsaren.

Varför delar ni inte ut Bibeln i stället?

– Bibeln är nummer ett, absolut. Men kanske kan en del behöva läsa något annat för att över huvud taget börja läsa Bibeln? Jag tror att Gud kan använda orden i boken så att man öppnar sig för Gud och börjar känna en längtan efter att läsa Bibeln.

Läs också: Hundratals nya kristna att ta hand om efter Staksets tältmöten

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar