Artister spelar från sina vardagsrum för Räddningsmissionen

Vad göra när coronapandemin slår ut alla konserter inklusive välgörenhetskonserter? Då ordnar vi en digital musikfestival, tänkte Räddningsmissionen i Göteborg. I dag måndag är första festivalkvällen av tre.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Med en maffig uppslutning av artister – totalt elva namn – hoppas Räddningsmissionen få publiken att bänka sig framför skärmarna för att njuta av massor av bra musik. Vad sägs till exempel om Timo Räisänen, A Treehouse Wait, Michael Jeff Johnson, Agnes Grahn och Mattias & Therese Martinson? Det är nämligen några av de artister som spelar live på webben under måndag, tisdag och onsdag för att stötta Räddningsmissionens arbete för socialt utsatta i coronakrisen. Alltifrån vacker klassisk musik till svängig soul utlovas och förhoppningen är förstås att musiken ska öppna publikens hjärtan så att de i sin tur öppnar sina plånböcker och swishar en slant.

Det är första gången någonsin som Räddningsmissionen ordnar en musikfestival och den sänds alltså live digitalt via Räddningsmissionens Instagramkonto.

Förutom tidigare nämnda namn medverkar också: Simon Ljungman, Olivia Junholm, Martin Nurmi, Robert Eriksson från Betlehemskyrkan och Omorfia, Magnus Helmner och Hvilakvartetten.

Läs också Allt fler hungrar i krisen – hjälporganisationerna växlar upp

Läs mer om corona och kyrkorna

Alla tidigare artiklar
Övergrepp i kyrkan
Foto: Isaac Holmgren
Foto: Isaac Holmgren
Sexhandel