23 september 2020

En tidning på kristen grundKultur

ASAP Rocky ger konsertpengarna från Stockholm till flyktingar

Artisten ASAP Rocky kommer att ge en del av intäkterna från sin konsert i Stockholm 11 december till arbete för asylsökande och flyktingar. – Vi är tacksamma för hans engagemang, säger Sara Edvardson Ehrnborg, ordförande i FARR – den organisation som får ta emot pengarna.

I augusti dömdes artisten ASAP Rocky till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk som urartat i Stockholm i juli. Onsdagen 13 december var rapparen tillbaka i Sverige, och höll en konsert i Globen som fått lovord i pressen. Stjärnartisten bodde på lyxhotell – men han passade också på att besöka ungdomar vid Fryshusets grundskola i Husby före konserten.

– Jag är glad att jag är här, jag är i förorten som de kallar ”no go-zoner”, vi är här och kollar till ”vårt folk” och visar att vi bryr oss, sa han, enligt Aftonbladet.

Erbjöd alla från förorten gratis inträde

Rapparen erbjöd alla från förorten att gå gratis på hans konsert, men det uttalandet tvingades han senare backa från. Men flyktingar och asylsökande i Sverige kommer däremot att få ta del av stöd från artisten: en del av intäkterna från den utsålda konserten går till organisationen FARR, Flyktingruppernas Riksråd, berättar FARR i ett pressmeddelande.

– När vi träffade ASAP Rocky i går, visade han ett genuint intresse för våra frågor. Vi är tacksamma för hans generositet och engagemang. Det finns ett enormt stort behov av att stärka arbetet för att återupprätta en human och solidarisk flyktingpolitik i Sverige, säger Sara Edvardson Ehrnborg, ordförande i FARR.

FARR är en partipolitiskt och religiöst obunden paraplyorganisation för enskilda och grupper som arbetar för att stärka asylrätten. Pengarna som ASAP Rocky skänker kommer att gå till att stärka kampen för asylrätten och de mänskliga rättigheterna i Sverige.

Läs också Kanye West på turné med helt nytt fokus: Jesus

Inger Alestig

Inger Alestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar