Fredenwall och Macleod gör gemensam vårturné

I månadsskiftet mars-april drar en ny artistkonstellation ut på Sverigeturné. Låtskrivaren, sångerskan och musikern Terese Fredenwall gör sällskap med skotske singer-songwritern Steph Macleod.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Båda bär på starka berättelser om utsatthet, psykisk ohälsa och ångest, men kan också vittna om glädje, frihet och hopp.

Tillsammans gör de sju spelningar med start den 28 mars i Tranås. Sedan rullar turnén på via Göteborg, Örebro, Alingsås, Jönköping och Rydaholm för att avslutas den 5 april i Malmö.

Terese Fredenwall tävlade 2013 i Melodifestivalen med ett egenskrivet bidrag och hon har under hela sin musikkarriär kämpat för utsatta människor, vilket bland annat tagit sig uttryck i åtskilliga fängelsespelningar.

Steph Macleod började utbilda sig på klassisk gitarr, men tvingades ge upp den karriären när missbruket tog över hans liv. Efter år i hemlöshet mötte han Jesus och fick kraft att övervinna alkoholen och drogerna. I dag har han hem och familj och turnerar över Europa och USA med sånger som handlar om hans egen resa från desperation och hopplöshet till ett liv fyllt av hopp och framtidstro. Rock, folkmusik och blues är hans musikaliska språk. Han har flera gånger spelat på Gullbrannafestivalen.

Konsertturnén arrangeras tillsammans med Erikshjälpen till förmån för organisationens arbete mot människohandel i Kambodja.

Sommarkonferenserna
Foto: Johannes Ottestig
Foto: Johannes Ottestig
Kristen i coronakrisen
Foto: Kajsa Göransson
Foto: Kajsa Göransson
Coronakrisen
Pat Marmo, ägare till en begravningsbyrå i Brooklyn, berättar att de är kraftigt överbelastade till följd av corona-pandemin. 
Foto: John Minchillo
Foto: John Minchillo