Inspiration att leva som de första kristna

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Andy Croft och Mike Pilavachi

”Naturligt övernaturlig”

(David Media)

Det lärjungaliv som beskrivs bland de första kristna, var det endast för där och då? Inte en chans, skulle pastorerna och författarna Andy Croft och Mike Pilavachi svara. ”Vi är fullkomligt övertygade om att Bibeln säger att det normala är att en kristen hör Guds tilltal, fungerar i andliga gåvor och vittnar för andra i den heliga Andens kraft” skriver de i vad som enklast kan beskrivas som en inspirations- och instruktionsbok för alla som önskar mer naturlig övernaturlighet i sin vardag.

Det hade med lätthet kunnat slå över i en elitistisk bok med storhetsvansinne men är allt annat. Betoningen på att det är Guds kraft och inte människors det handlar om är ständig, gång på gång understryker de att allt utgår ifrån Guds nåd och barmhärtighet. Och när de kompletterar det med personliga berättelser om inte bara sina egna framgångar utan minst lika mycket sina misstag och tillkortakommanden så förstärks och fördjupas det budskapet.

Med humor och självdistans men även stor skärpa guidar Croft och Pilavachi kring sådant som kan tyckas svårt men som Nya testamentet beskriver som självklarheter för den som lever i Kristi efterföljd: Profetia, tungotal, helande, att höra Guds röst och annat i samma anda.

”Naturligt övernaturlig” är i all enkelhet en tämligen perfekt formulerad uppmuntran som väcker längtan efter, och tro på, ett liv närmare de första kristnas.

Foto: Pressbild