Jonas Helgesson kampanjar för Musikhjälpen

Stå-upparen Jonas Helgesson engagerar sig i Musikhjälpen som i år samlar in pengar till en av världens mest diskriminerade grupper – de funktionsnedsatta.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Måndag kväll 20.00 den 10 december drar Musikhjälpen 2018 igång. Tema för årets omgång är "Alla har rätt att funka olika" och det har komikern, föreläsaren och författaren Jonas Helgesson gått igång på.

"I elva år har jag varit ute och föreläst om detta. Så glad att detta uppmärksammas bredare!", deklarerar Helgesson på sin Facebooksida där han dragit igång en egen insamling för att dra sitt strå till stacken. En insamling som han kör parallellt på sitt Instagramkonto och förhoppningen är förstås att engagera så många som möjligt av sina vänner på sociala medier. "Jonas CP insamling" kallar han den.

Om Jonas insamling kommer upp i 10 000 kronor lovar han att dubbla beloppet.

Läs även: Jonas Helgesson: Mina barn vet inget om cp

 

Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang där navet är musik som sänds dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play under ledning av tre programledare som blir inlåsta i den så kallade buren varifrån programmet sänds. I år heter de Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz. Musikhjälpen sänder alltid från en svensk stad och den här gången har turen kommit till Lund där buren kommer att stå uppställd på Stortorget måndag-söndag. Under veckan görs stora ansträngningar att i samarbete med Radiohjälpen samla in så mycket pengar som möjligt till en undanskymd mänsklig katastrof. Varje år väljs ett nytt tema/ändamål för Musikhjälpen.

Nästa söndag, den 16 december, är Jonas inbjuden till buren och då tänker han överlämna pengarna som hans vänner samlat in under veckan.

Läs mer: Elisabeth Sandlund: LSS-utredningen är ett haveri

 

"Så låt alla se att Jonas gänget är generösa ..." uppmanar Jonas Helgesson på sin Facebooksida.

Hittills har Musikhjälpen slagit insamlingsrekord varje år sedan starten 2008. I fjol 2017 skänktes 74 410 363 kronor till hjälparbete på temat "Barn är inte till salu". Återstår att se om det blir nytt rekord ännu en gång. Jonas Helgesson tänker definitivt göra vad han kan för att det ska lyckas.

Läs också: Frälsningsarméns arbete uppmärksammas i Musikhjälpen

Ledare
Premium
NYHEMSVECKAN
Nyheter
Foto: Josefin Lilja