Julkalender med Bibeln i fokus

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 vill ge barn en julkalender där bibelberättelserna står i fokus. I år storsatsar man på den animerade serien ”Theo och hans vänner”

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Förra julen sände Himlen TV7 en julkalender där barnen fick följa en konstnär som målade bibelberättelser. Både programmen och bilderna lades ut på webben och konceptet inspirerade både barn i Sverige och i andra länder att själva måla.

– Barnen storgillade det! Via svenska missionärer nådde bilderna ända till Filippinerna, Pakistan, Kenya och Indien och vi fick rapporter om att barnen i slumområden målade bilder från programmet. Det blev en välsignelse för många, konstaterar Daniela Persin, kanalchef på Himlen TV7.

Uppmuntrade av den positiva responsen från förra året, utvecklar Himlen TV7 i år julkalenderkonceptet och sänder ”Theo och hans vänner” – en animerad serie importerad från USA och dubbad till svenska.

– Serien handlar om en farbror som hittar en skolåda full med bibelberättelser. Den kommer sändas varje dag från den 4 till den 22 december och varje dag får barnen med sig en ny berättelse på ett roligt sätt, berättar Lina Forsblom som är ansvarig för barnprogrammen på Himlen TV7.

Serien riktar sig till barn från 5 år och uppåt och kanalen hoppas serien ska väcka nyfikenhet och intresse för att lära sig mer om Bibeln. Himlen TV7 ser ett behov av att kristna barn får ta del av en annan typ av tv-program än vad som annars erbjuds.

– Vi tycker att det är viktigt att erbjuda högkvalitativa barnprogram som är uppbyggliga och fulla av Guds ord. Genom att presentera budskapet på ett lättillgängligt sätt med fina illus­trationer, modernt språk och tempo tror vi att barnen tar det till sig, säger Daniela Persin.

Förutom ”Theo och hans vänner” sänder Himlen TV7 också ett adventsprogram i fyra delar som riktar sig till de allra yngsta. Barn från 3 år kan följa ”Julgåvans hemlighet” där en kvinna letar efter den bästa julklappen. På sin farmors vind hittar hon en bibel och tittarna får följa julevangeliets berättelse, varvat med vardagshändelser som barnen känner igen.

– Med båda programmen hoppas vi att barnen får uppleva Guds kärlek och omsorg, att de aldrig är ensamma, säger Lina Forsblom.

Både ”Julgåvans hemlighet” och ”Theo och hans vänner” visas i Himlen TV7:s webb-tv på www.himlentv7.se.

Läs fler artiklar om julkalendrar