Justin Bieber efter terrordåd i London: Gud älskar dig!

När terroroffren i Manchester hedrades på en stor artistgala i söndags var Justin Bieber kvällens store kärlekspredikant.
– Gud älskar dig och han är här för dig, sa Bieber.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

I söndags kväll slöt 50 000 människor upp på Emirates Old Trafford cricket ground i Manchester för att hedra offren för terrordådet i samband med Ariana Grandes konsert i staden för knappt två veckor sedan. Tillsammans med ett stort artistuppbåd hade sångerskan återvänt för att uppträda i hyllningskonserten "One love Manchester".

Galan tv-sändes i många länder, däribland Sverige, blev en manifestation för kärlek och emot hat. Mest konkret och även mest känslofylld var Justin Bieber som likt en predikant riktade fokus uppåt. Hans intåg på scenen möttes av ett enormt jubel och Bieber greppade mikrofonen och talade rakt på sak:

– Jag tänker inte släppa taget om hoppet. Jag tänker inte släppa taget om kärleken. Jag tänker inte släppa taget om Gud!

"Kärleken segrar alltid!"

– Först av allt. Ni är så modiga! Vilken fantastisk grej vi gör i kväll, håller ni inte med? Och håller ni inte med om att kärleken alltid segrar? Finns det något bättre sätt att bekämpa ondska än med godhet? Det är en ära för mig att vara här. Och kanske ska jag bara ta och spela lite musik nu, eller hur?

Sedan framförde han en akustisk version av "Love yourself" varefter han drog igång publiken i en talkör som skallade över hela arenan:

– Love! Love! Love!

– Kärleken segrar alltid till sist, sa Bieber och fortsatte spela med att framföra en avskalad variant av "Cold water" där han på slutet ropar ut sin bekännelse:

– Jag tänker inte släppa hoppet. Jag tänker inte släppa kärleken. Jag tänker inte släppa Gud.

– Sträck dina händer om du inte heller tänker släppa taget, manade Bieber varpå arenan fylldes av sträckta händer.

– Gud är god mitt i mörkret. Gud är god mitt i ondskan. Gud är i centrum, oavsett vad som händer i världen är Gud i centrum. Han älskar dig och han är här för dig, sa Justin Bieber märkbart tagen av stundens allvar.

– Jag vill ta tillfället att hedra de människor som drabbades. Sträck båda era händer för att hedra offren. Säg: ”Vi hedrar er! Vi älskar er!”

Publikens gensvar var omedelbart och hela arenan fylldes av uppräckta händer.

Justin Bieber hyllas nu på sociala medier för sin insats.

”Trodde aldrig att jag skulle få ett Bieber-moment, men där kom det i det sista han sa. Starkt och känslosamt. Det är så tydligt hur berörda de alla är”, skrev en person i Aftonbladets livechatt.