Lena Maria Klingvall gjorde succé i "Här är ditt liv"

Hon gjorde succé i "Här är ditt liv" i lördags. Sångerskan, författaren och konstnären Lena Maria Klingvall, icke-kändis för många svenskar.
- Hon gick rakt igenom rutan, skrev Aftonbladets recensent.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Lena Maria Klingvall befann sig i Mun- och fotmålarnas monter på bokmässan när hon intet ont anandes infångades av en kör som fick henne att börja undra om hon betalt tv-licensen.
- Men det har jag, slog hon fast när hon satt bredvid Ingvar Oldsberg och fick sitt liv upprullat.
Perfekt val av gäst
Hon var den fjärde i raden av Oldsbergs "Här är ditt liv"- personer, och superlativen haglade efter programmet. I Aftonbladet kommenterade en läsare: "De är precis sådana här människor man vill se i programmet. Inte självupptagna Dramatenskådisar som inte har tillfört människorna och samhället någonting".

Responsen har fått Oldsberg att vilja ha med fler spännande, okända människor.
- Vanliga "Svenssons" har massor att berätta och det ligger ett enormt programvärde i det, säger han enligt Aftonbladet.

Folkets val
Lena Maria Klingvall var folkets val till programmet, okänd för många, men välkänd inom svensk kristenhet. Hennes kristna tro kom inte fram i programmet i någon större utsträckning, och när Dagens Johannes Ottestig intervjuade henne på bokmässan efter programmet, ställde han frågor om detta. Hon svarade att tron visar sig i allt hon gör.
- Tron påverkar hela mitt liv, hur jag tänker och tycker, det är min största energikraft att jag är älskad av Gud, svarade hon.
Det höll hennes mamma med om under eftersnacket till programmet:
- Hennes tro på Guds kärlek är stor för henne, precis som för oss, sa hon.
En bok om sitt liv
Lena Marias livsglädje och självklara sätt att leva med sitt handikapp, utan armar och med ena benet är kortare än det andra, har förändrat synen på handikappade i Japan, där Lena Maria Klingvall är superkändis. Nyligen fick hon en Mangabok utgiven om sitt liv, något som bara föräras stora personer som Moder Theresa eller Abraham Lincoln.
"Gick rakt in i hjärtat"
Någon vanlig "Svensson" är knappast Lena Maria Klingvall, men en av dem hon varit okänd för var sångerskan Sonja Aldén som sjöng i programmet.- Många program går lätt förbi men det här går rakt in och man blir verkligen berörd, sa hon och tillstod att hon fått torka tårarna flera gånger under programmets gång.

Lilla Erstagården