Lovsång 17 större än någonsin

Huskvarna. Ledd av Anden – mer frihet, mer mod, mer liv. Temat för Lovsång 2017 lockade ett rekordstort antal deltagare till Huskvarna i helgen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

– Jag är försiktigt karismatisk och därmed lite långsam att övertolka, men visst skulle det här intresset kunna bero på att någonting är å färde, säger Lasse Petersson från David Media.

För visst var det rekord med 515 anmälda deltagare. Räknar man in volontärerna närmar vi oss 590. Lägg till antalet besökare på de öppna gudstjänsterna så var det mer än fullsatt i Kungsportskyrkan.

Seminarierna i år var aningen mer inriktade på andlig fördjupning än på själva hantverket. Och det i sin tur ligger helt i linje med årets tema ”Ledd av Anden.”

– Vi är alla kallade att lyssna in Gud och agera på det, men att vara ledd av Anden är inget som bara flyger på oss, det handlar om hur vi lever vårt liv, säger Lasse.

Och i år ville arrangörerna bjuda konferensdeltagarna på fördjupning som stöd. Temat för seminarierna var bland annat ungt ledarskap med Gabriel Hagenfors och bibelfördjupning med Anders-Petter Sjödin. Konferensens huvudtalare Megan och Aaron Keyes från Atlanta, USA, höll också seminarier om profetisk förbön och låtskrivande. Och huvudansvariga för lovsången under konferensen, Micke och Åsa Fhinn, höll ett seminarium om lovsångsledning tillsammans med Josefina Gniste.

– Tonen vi känner tydligt är en längtan efter mer av Gud. Och en längtan efter äkthet, säger Micke.

Han och Åsa undervisade bland annat om identitet i en värld där mycket handlar om yta. På sociala medier kan vi måla upp en bild av oss själva som inte alltid är sann.

– Jag tror att många är vilsna­ i dag. Vem är jag egentligen? Guds ljus kommer inte att lysa på samma sätt genom mig förrän jag blir den Han har skapat mig till, säger Åsa.

Och här spelar perspektivet att vara ledd av Anden en viktig roll.

– Då blir det en naturlig vila i att det inte hänger på mig. Jag tror att vi alla längtar efter att vara ledda av Anden, en längtan efter det naturligt övernaturliga livet, säger Micke.

Lovsång 17

Konferensen arrangeras årligen med syfte att fördjupa förståelsen för lovsång och tillbedjan, både i och utanför kyrkan. Det är en mötesplats för musik och teologi som samlar lovsångsledare, sångare, musiker, dansare och församlingsledare från hela landet.

I år hölls den 13:e konferensen sedan starten 2005.

Huvudarrangörer är David Media i samarbete med Kungsportskyrkan, Team Med Uppdrag, Världen Idag, Compassion, CCLI och Studieförbundet Bilda.

Frizonfestivalen
Krisen i Willow creek