Narnia klart för Sweden Rock 2020

Svenska metalbandet Narnia blir en av attraktionerna på nästa års upplaga av Sweden Rock Festival i Norje i sydvästra Blekinge.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det blir andra gången bandet framför sin melodiska metal för festivalpubliken. Första gången var 2004, alltså för femton år sedan.

Tidigare i höstas turnerade Narnia i Sydamerika som förband till amerikanska Stryper. En morgon när Narniagänget just käkat frukost med medlemmarna i Stryper damp ett mejl ner från Sweden Rock Festival med ett erbjudande att spela där 2020. Och nu är allt klappat och klart.

Narnia kommer att stå redo på scen den 3 juni 21.00, det vill säga första kvällen av fyradagarsfestivalen Sweden Rock.

– Det blir riktigt kul att komma tillbaka, säger Narnias basist Jonatan Samuelsson till Dagen.

Själv spelade han på Sweden Rock för några år sedan, men då med bandet Safemode.

I helgen stundar två spelningar i Tyskland för Narnia. Bandet ska uppträda på anrika Christmas Rock Night i Ennepetal nära Düsseldorf och Dortmund, en rockfestival som i år firar 40 år sedan starten. Narnia spelar både på fredag och lördag och det blir bandets sista åtaganden före jul.

Ett hektiskt musikår är snart till ända men nästa år blir det full fart igen. Bandets sångare Christian Liljegren hintar för Dagen att Narnia snart har material för en ny skiva. Inget är dock inspelat än.

Läs mer Narnia efter turnén med Stryper: Helt enormt

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson