Ny musik

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Peter Johansson

”Tillit” (PJMD Musik)

Peter Johansson är tillbaka med ett nytt soloalbum, men något har hänt sedan sist. ”Tillit” indikerar en ny nerv i låtskrivandet för sångaren och gitarristen från Bankeryd och det är bredare än bara västkustdoftande popmusik. Peter har fortsatt det samarbete med Studio Emanuel i Örebro som inleddes i samband med det musikaliska hjälpprojektet ”För kärleks skull” härom året och Peters bidrag därifrån, ”Det kunde varit jag”, finns också med. Här finns flera fina duetter (Sophia Andersson, Bitte Bernhardsson och Agnes Grahn) och förnämliga gästmusiker/sångare (Frank Ådahl, Bill Cantos och Toshi Yanagi). ”Regnet faller” är skivans absoluta måstelyssning.

Martin Nurmi

”Jag är hans brud” (Transmopolitan Records)

Med en bakgrund i den lilla lågkyrkliga rörelsen Bibeltrogna Vänner återvänder multiartisten Martin Nurmi till sin uppväxt. Konstnärligt har han en brokig bakgrund, bland annat som ”Guds clown” i ett ståupprojekt eller som saxofonist i det folkmusikinspirerade projektet Räfven. Solodebuten på skiva till ära satsar Martin Nurmi på att tolka sina absoluta favoritpsalmer. Till skillnad från många andra psalmskivor är de flesta spåren mer okända melodier, vilket tillsammans med ett i sammanhanget annorlunda sound, bara gör den mer intressant. Innehåller dock endast sju sånger.

Erik Augustsson

”Vågor från himlen” (Talking Music)

Elektropop på svenska signerad Erik Augustsson. Tio tydligt bekännande låtar med texter som upphöjer Gud, men som ändå är svåra att tänka sig som unison församlingssång. De är ju just popsånger och komponerade att framföra som sådana. Att Erik är lovsångsledare i sin församling råder ingen tvekan om. Han har tidigare släppt en soloskiva och dessutom bakom kristna danceprojektet Ultrabeat som rönte viss framgång i början av millenniet.

Ingela Gelland Westerlind

”Välkommen in!” (Westerlind Ton & Media)

Mitt i livet gör Ingela Gelland Westerlind sin skivdebut. År 2000 började hon skriva musik för vuxna, men de flesta sångerna på den här skivan har kommit till efter 2004 då hon drabbades av en kronisk sjukdom. I dag mår Ingela bättre och har därför kunnat genomföra detta skivprojekt. De tolv sångerna har texter fyllda av tro, hopp och värme. För arrangemangen står Johannes Häger och Ingela sjunger sina sånger till akustiskt ackompanjemang.