Per Harling skrev psalm om Greta Thunberg

Den svenska prästen och psalmförfattaren Per Harling blev djupt berörd av miljöaktivisten Greta Thunbergs kamp för miljön. Han blev så berörd att han la ut en hyllningstext till henne på Facebook. Denna text har han nu, på efterfrågan av många, tonsatt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Greta Thunberg har nu anlänt till Madrid för att delta i FN:s klimatmöte. Per Harling som är både präst och psalmförfattare har blivit djupt berörd av Gretas engagemang och skrev en hyllning till henne som han valt att kalla ”När fågelsträcken täckte skyn”.

– Jag har tänkt på hennes som en liten burrig och mopsig sparv. Och då kom bilden för mig att skriva om henne i fågelns form, berättar han för Kyrkans tidning.

Vill ta med psalmen till klimatmötet

Texten fick stort genomslag på Facebook. ”Så fin text Per! Tack! Hoppas den sprider sig för den är så SANN” skriver en av dem som kommenterat. Många har även kontaktat Per Harling personligen och frågat om de får läsa upp texten på olika klimat demonstrationer

– Just nu sitter jag också och gör klart en engelsk översättning eftersom några svenska delegater vill ta med den till klimatmötet, säger han till Kyrkans tidning.

Detta är långt ifrån den första texten Per Harling lagt ut på sin Facebooksida, men trots detta var han förvånad över att hyllningen till Greta har väckt så många reaktioner.

När detta skrivs har den tonsatta texten delats över 400 gånger.

Emma Ekberg

Bethel church
Ta emot inspiration från karismatiska förnyelserörelser, men fånga också upp de varningssignaler som finns. Bilden: Bill Johnson undervisar på bibelskolan i Kalifornien.
Foto: Christopher Visser
Foto: Christopher Visser