Rock och visa med personlig prägel

Dan Kristoffersen: ”Velkommen” (Victoria Grammofon)

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Kultur

Dan Kristoffersen har ett personligt uttryck. Kombinationen av skolad och rostig röst i samspelet med det bländande gitarrspelet gör ”Velkommen” till ett spännande album för dem som gillar rock och visa i en frisk tappning.

Norrmannen Dan Kristoffersen, född 1983 på självaste sjuttonde maj, slog sig in med dunder och brak på de norska rockscenerna i samband med debutskivan ”It’s Cold Tonight” 2009. Kristoffersens säregna stämma och tydliga och klara dialekt från Vest-Agder är lätt att känna igen. Texterna i Kristoffersens musik berör livet i sig, exempelvis som i ”Min Victoria” som är en slags hyllning till hustrun Victoria. ”Når jeg dör” är en sång om farväl till människorna och livet och sången ”Du og jeg, Gud” är skriven för att ära Skaparen.

På ”Velkommen” står Kristoffersen för sång, gitarr och producering bland annat och medverkar gör också en rad goda musikanter som exempelvis Robert Vendetta, Håkon Möller och Jan Tore Varne. Victoria Haugen-Kristoffersen står för många av de fina körarrangemangen och även en liten men ack så naggande god blåssektion medverkar. Bästa låten är det inledande spåret ”Vis meg”, för mig en slags musikalisk tillbakablick till 1970-talet. Häftigt!