Spelrecension: Honeycombs är en långsam tankenöt eller stressig realtidskamp

Dagen recenserar familjespelet Honeycombs.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Honeycombs

Antal spelare: 1–4

Ålder: Från 6 år

Förlag: Go games/Brädspel.se

Honeycombs är ett smart litet abstrakt strategispel som kan spelas på tre olika sätt. Spelet består av en påse sexkantiga brickor av hög kvalitet - de känns nästan som porslin. Varje kant har en symbol som har med honung att göra, och grunden i spelet är att matcha ihop dessa symboler och skapa en större och större honungskaka. För varje koppling får du en poäng, och om du slutför en kärncell (det vill säga en komplett cirkel av sex brickor), får du fem extra poäng.

I den första varianten delas alla brickor ut till spelarna, som så snabbt som möjligt ska bygga ihop alla sina brickor. Spelet fortsätter tills någon är klar, därefter räknas poäng där överblivna brickor ger minus. I den andra varianten byggs en stor gemensam honungskaka och poängen räknas allt eftersom. Spelet fortsätter tills alla brickor är slut.

Och i den tredje versionen samarbetar alla spelare för att försöka bygga en honungskaka där alla brickor passar in, och är mer ett pussel än ett spel.

Honeycombs går att spela från två spelare, men funkar bäst på tre eller fyra. I variant två har vissa brickor special­regler som kan ge stora mängder extra poäng, vilket gör spelet mer spännande men också gör spelet betydligt mer orättvist. Om dina motståndare får alla x2-brickor är det väldigt svårt för dig att hålla jämna steg.

Explosionen i Beirut
Johanna Svanelind arbetar för Act Svenska kyrkan i Beirut, men är just nu i Sverige. - Den värsta chocken har börjat lägga sig, men det har varit tunga dagar, säger hon om explosionerna i staden.
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Fysiska gudstjänster
Dan Salomonsson, Sara Mellergård, Krister Liljegren.
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Foto: Natanael Gindemo & Privat