Kyrktak dödade familj vid barndop

Ett barndop i Mexiko förvandlades till en familjetragedi när kyrkans tak kollapsade i samband med tisdagens kraftiga jordbävning.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Enligt ärkestiftet i Puebla dog elva familjemedlemmar, däribland den 2 månader gamla flickan som skulle döpas. Minst fyra andra minderåriga fanns också bland de döda och de enda överlevande var flickans far, prästen och prästens assistent.

– Det var fruktansvärt sorgligt att de flesta människorna i kyrkan dog, säger prästassistenten Lorenzo Sanchez till nyhetsbyrån AP.

Lorenzo Sanchez förklarar att de som överlevde raset sprang till kyrkans ytterväggar när jordbävningen började medan de som dog inte lyckades ta sig dit.

När marken hade slutat att skaka använde folk högtalare för att be om hjälp och boende i närliggande samhällen anlände snabbt till platsen med skyfflar, hackor och kedjor för att lyfta undan rasmassor.

AP skriver att de döda kropparna placerades på samma gata där en fest var tänkt att hållas efter dopet.

Familjemedlemmar till de döda reste över natten från andra delstater för att delta i onsdagens likvaka i Puebla, delstatens administrativa huvudort, där de sörjande tog ett sista farväl.

Varje kista hade ett namn: Florencio, Fidela, Aurelia, Manuela, Maria de Jesus, Carmen, Samuel, Azucena, Feliciana, Susana och Elideth – flickan som skulle döpas.

Tisdagens jordbävning, med epicentrum i delstaten Puebla, dödade minst 40 personer. Runt om i Mexiko omkom mer än 200 personer.