Lars Adaktusson mötte Israels president Reuven Rivlin

Den svenska regeringen och de svenska medierna talar inte för alla svenskar. Det budskapet framförde Europaparlamentarikern Lars Adaktusson när han i dag mötte Israels president.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Adaktusson är bland annat i Israel för att medverka vid ”Jerusalem Prayer Breakfast” . Men han mötte också Israels president Reuven Rivlin och biträdande utrikesminister Tzipi Hotovely.

Han ingår i en delegation av utländska parlamentariker som besöker presidenten och Lars Adaktusson var utsedd att tala å delegationens vägnar. Han sa då bland annat att Sverige domineras av anti-israeliska stämningar, men att det är viktigt att veta att svenska regeringen, och de svenska medierna, inte talar för alla svenskar.

VIlle prata om relationen mellan Sverige och Israel 

Lars Adaktussontog tog också upp de svensk-israeliska och europeisk-israeliska relationerna, vilka han anser inte är vad de borde vara, som en följd av det politiska klimatet i Europa.
”Den europeiska allmänheten har länge presenterats med en felaktig bild om att Israel är källan till alla problem och att palestinska ledare saknas ansvar för våld och terror.  

Brister i den israeliska demokratin skildras i Europa som ett allvarligare problem än brutalt förtryck och terror i Israels grannländer, menade han.
- Det judisk-kristna arvet är den mest bärande delen av den västerländska civilisationen.  Detta påminner oss om att många utmaningar för Europa och Israel är gemensamma, sa Lars Adaktusson.