Bönetåg och konsert hos Smyrnaförsamlingen i Hoting

Nyligen har besöken varit flera hos Smyrnaförsamlingen i Hoting. Inledningsvis inbjöd församlingen till en trivselträff och senare i veckan passerade Bönetåget Hoting.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läsardagen

På trivselträffens program framträdde två flickor från Pennsylvania, USA: Kendrina och Malena Keller, 10 respektive 8 år. De höll en minikonsert där åhörarna fick lyssna till musik av bland annat G F Händel och J Brahms. Kendrina spelade först fiol och sedan piano. För Malenas del handlade det om piano. En sonatina, som framfördes fyrhändigt av systrarna var också ett inslag i konserten.

Att spela kräver övning och det ska börjas i tid. Malena var fyra år när hon började spela och Kendrina fem år. Båda flickorna gillar klassisk musik och Kendrina har Beethoven och Mozart som sina favoriter.

Familjen besöker Sverige varje sommar, eftersom mamman Katarina Keller är bördig från Duved i Jämtland.

Efter konserten inbjöds åhörarna till gemenskap kring kaffeborden. Trivselträffen avslutades med en sommarpsalm och bönen Fader Vår.

13:e bönetåget passerade Hoting

I slutet av veckan kom ett 20-tal bussresenärer till Smyrna, som del av den böneresa genom Sverige på Inlandsbanan/Inlandsvägen upp till Treriksröset som Bönetåget arrangerar. Det blev även tillfälle att möta tågresenärerna och båda grupperna fick tag del av förbönsämnen från bygden.

I Smyrna stod frukostbordet dukat och deltagarna lät sig väl smaka. Efter förbön för den lokala församlingen gick färden vidare närmast till Storuman.

Bönetåget började 2005 och har därefter genomförts varje år, ibland med buss. Årets bönetåg, som startade i småländska Norrahammar har samlat 40 deltagare, enligt pastor Göran Undevall, som är projektledare.

Erik "Bok-Erik" Enstam