Läsarsånger varje månad i Bottnaryd

I Bottnaryds pingstkyrka träffas man en onsdagskväll i månaden för att sjunga tillsammans i kaféet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läsardagen

Allan Arvidsson och Bror Gustavsson håller i samlingarna, men alla deltagare brukar vara engagerade på något sätt bland annat genom att önska sånger. Deltagarna uppmuntras att ta med sig sina instrument, och det brukar oftast finnas flera gitarrer och någon fiol med.

Sånger ur ”Segertoner” och en blå pärm med många omtyckta sånger avlöser varandra. Man märker tydligt sångarglädjen och att många sånger och texter berör på ett speciellt sätt. Tiden går fort då man har trevligt, och ibland är det nästan svårt att avsluta.

Kvällen brukar alltid inledas och avslutas med bön, och det kan då vara flera som har bönämnen med sig som de vill att vi ska be för. Samlingarna har blivit mer och mer populära, och deltagarna kommer nu inte enbart från Bottnaryds pingstkyrka.

Jag tror att dessa kvällar fyller en viktig funktion. Vi mår gott av att sjunga tillsammans, och sånger vi känner till är också oftast lättare att sjunga med inlevelse. Det är dessutom roligt om man på detta sätt kan bevara en del av denna rika sångskatt.

Nästa sångkväll är 24 maj.

Margréth Jansson, Bottnaryd