Minns du sången fyllde Pingstkyrkan i Söderköping

Gamla kända sånger fyllde Pingstkyrkan i Söderköping, men Lasse Berghagen överraskade och i viss mån också Elvis Presley.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läsardagen

Lars Östling ledde en kör och fick hjälp av musikerna Simon Östling på saxofon, Göran Swanberg, bas och gitarr, samt Joel Wibero på cajou. Alltsammans inleddes med den kända låten "Amazing Grace", eller som den heter på svenska "Förunderlig nåd". Detta var ett instrumentalt inslag av Lars Östling på piano och barnbarnet Simon på saxofon.

Kören som var sammansatt av sångare från Pingstkyrkan och Vintervadskyrkan framförde en del egna sånger, men framför allt fungerade den som försångare för publiken. Med hjälp av tekniken rullade texten på väggen och det blev därför ordentligt lyft i sången. Mest var det äldre så kallade läsarsånger som sjöngs och en kompositör som förekom flera gånger var Göte Strandsjö. "Som när ett barn kommer hem om kvällen" var en av hans kompositioner som var med i programmet.

Det som stack ut en del och inte var så välkänt var en låt av Lasse Berghagen. "Då knäpper jag mina händer till bön i min faders hus", var titeln på denna. Sen var det detta med Elvis Presley. Lasse Östling överraskade en del när bordssången inför fikat togs upp. Texten var den mer vanliga, "Glädjens Herre", men till melodin "Love me tender". En kombination som fungerade alldeles utmärkt.

Hans Andersson