Onsdagkväll med gospeldrag

Höstkväll i Stockholm och centralt i stan. The Masters Voice inbjöd till en lite annorlunda gospelfest, inte bara för att det var en dag mitt i veckan, och inte bara för att det var gratis entré, det var också gratis kaffeservering i trivsam miljö efter konserten.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Läsardagen

Det var Stefankyrkan som öppnade sina dörrar för gospelälskarna. Det är inte ovanligt att kören sjunger där, kyrkan har varit hemkyrka för kören de senaste fem åren. Det är där kören har medverkat och haft sina konserter. The Masters Voice har hållit på ett tag och firar snart sitt 30-årsjubileum.

– Kören startade 1988 och det var på Musikhögskolan i Stockholm, berättar körens ordförande Emmalisa Sjöö. Det var Per-Henrik Holgersson som var körens förste dirigent. Vår dirigent nu heter Stefanie Tydén, som kommer från Österrike där hon jobbat som musiker och medverkat i flertalet musikaler.

Har du någon minnesvärd resa eller särskilda konserter under åren som du vill nämna?

– Vi har gjort resor till bland annat USA och Tyskland. Och vi har varit med i tv-i programmet ”En sång om glädje”.

Om man jämför er med andra gospelkörer – vilket är speciellt med er kör?

– Förutom svängig och medryckande musik har sångernas texter en viktig innebörd för oss! Vi vill på vårt sätt sprida det kristna budskapet!

Kören sjunger mycket komponerat av bland andra Kirk Franklin, Donald Lawrence och Jonathan Nelson från USA. Man kan som exempel nämna ”I am your song” och ”Blessing in the storm”. Emmalisa Sjöö igen:

– Vi vill också gärna nämna att vi fått egenskrivet material från olika svenska låtskrivare det senaste året. Det materialet räknar vi med att spela in så småningom.

I kvällens konsert medverkade kapellmästaren Jonathan Alfredsson vid pianot, vid trummorna syntes Pontus Gillgren och vid basgitarren Per ”Perlan” Hansson.

Vad är då att säga om konserten om man nu var där som vanlig åhörare?

Det första man kan säga är ju att en kyrka som inom sina väggar har en kör sådan som denna, verkligen är att gratulera. Ett fantastiskt sätt att samla folk, särskilt ungdomar och unga familjer, att få ut budskapet man sjunger om, och som kyrkan har som huvuduppgift.

Kören vill ju som man säger själv: ”Vi vill på vårt sätt sprida det kristna budskapet!” Detta var precis vad den entusiastiska publiken fick vara med om, en vanlig höstonsdagskväll i Stockholm.