Rolf Agnestrand pratade Afrikas gorillor

RPG Järfälla hade i går besök av Rolf Agnestrand som i en fängslande stund tog publiken med sig till ett Rwanda och bergsgorillorna i Afrika.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

RPG Järfälla hade i går besök av Rolf Agnestrand som i en fängslande stund tog publiken med sig till ett Rwanda och bergsgorillorna i Afrika. Rolf är en av de riktigt kunniga på området – både vad det gäller landet som sådant och om bergsgorillorna.

Inte nog med kunnande i de sammanhangen, han är också en av de naturfotografer som varit på plats väldigt många gånger där, kanske flest gånger av alla. Det handlar om 50 gånger som han träffat dessa djungelns giganter. Det är nog inte fel att konstatera att publikan var imponerad av hans berättelser och hans film.

Rolf har mycket att göra nu. Flera församlingar och andra är intresserade av att han ska komma och berätta om sina erfarenheter som av oss vanliga kanske bara är drömmar. Rolf inte bara drömmer om att få möta gorillor, han upplever dem också.

Han kom till Sverige som 15-åring och bodde innan dess i Afrika genom att hans föräldrar var missionärer. Hans naturintresse är stort, han har till exempel filmat flera naturfilmer för SVT, bland annat om bergsgorillorna. Nu reser han alltså runt och visar film och berättar om sina vänner, som han har träffat många gånger, bergsgorillorna i Rwanda.  

Berne Wilhelmsson

UTVISADE KONVERTITER
Ledare
Premium