Ledare

Hur du överlever julbordet 2022 - säg inget du ångrar redan idag

Kommentar: Vi kommer alla behöva titta kollegor, släktingar och vänner i ögonen efter valet

Det finns en överhängande risk att solen kommer gå upp måndagen den 12e september. Vi kommer alla vakna upp dagen efter valet och fortfarande behöva koka vårt kaffe, skjutsa barnen till skolan och ha planeringsmöte med kollegorna. Livet kommer fortsätta som vanligt. Antagligen.

När ett val närmar sig är det kanske naturligt att känsloläget är lite högre än vanligt. Men under dessa dagar och timmar är det kanske extra viktigt att påminna sig om att livet kommer fortsätta även efter att vallokalerna stänger. Vi kommer alla behöva titta kollegor, släktingar och vänner i ögonen. Då gäller det att man kan stå för allt som sagts under valrörelsen.

Invektiven har haglat de senaste dagarna. Okvädingsorden kastas mellan partierna, men också om personer som håller med partierna om deras olika ståndpunkter. Värst är det, som alltid, i sociala medier.

Vi gör nog alla bäst i att under tiden fram till valet vara lite extra eftertänksamma i vad vi säger och skriver. För även om vi inte håller med varandra om allt är det ändå medmänniskor vi talar med, till och om. Och några av de personerna kommer vi snart att sitta bredvid på nästa föräldramöte, äta julbord med eller kanske på nästa fredagsfika dela en kardemummalängd.


Fler artiklar för dig