Benny Hinn misstänks för skattebrott

Den amerikanska skattemyndigheten IRS har slagit till mot helandepredikanten Benny Hinns högkvarter i Texas.IRS misstänker att Benny Hinns organisation kan ha gjort sig skyldig till skattebrott.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ledare

Benny Hinn är en av världens mest kända helandepredikanter. Han är också en av de mest omstridda, med en livsstil som annars mest förknippas med mångmiljonärer.

Hans organisation, Benny Hinn Ministries, har granskats tidigare av skattemyndigheten och även av en senatskommitté som speciellt undersökte ett antal rika teleevangelister. Benny Hinn har dock aldrig fällts för skattefusk.

Bar ut lådor

I förra veckan slog personal från IRS till mot organisationens högkvarter utanför Dallas i Texas. Ett antal tjänsteman sågs sedan bära ut lådor från högkvarteret. En företrädare för IRS förklarade att man gör en undersökning baserat på misstankar om skattebrott och bedrägeri.

Efter tillslaget publicerades ett uttalande på Benny Hinn Ministries Facebooksida. Enligt organisationen samarbetar man fullt ut med myndigheterna.

"Vår organisation har genomgått noggranna granskningar under årens lopp, och vi är övertygade om att vi återigen kommer att få ett snabbt och positivt resultat inom några dagar", skriver Benny Hinns organisation.

Väcker delade känslor

Tillslaget har resulterat i både många kommentarer i USA. Somliga kristna menar att det är angrepp från djävulen på en utvald ledare, medan andra hoppas att Benny Hinn nu ska avslöjas och hamna i fängelse.

Läs mer om Benny Hinn

Alla tidigare artiklar
Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.