Bibeln i kursplanerna – Låt stå!

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

En proteststorm rasade över Sveriges nejder när Skolverket föreslog att antiken skulle utgå ur historieämnet. Till slut backade myndigheten. Tydligen kom man på att antiken nog ändå får anses vara grundläggande för hela vårt samhälle. När samma skolverk meddelade att Bibeln, psalmer och nationalsång stryks ur det nya förslaget till kursplaner protesterades det friskt igen. Men ännu har inte Skolverket backat. Ingemar Kihlström, riksdags­ledamot för KD, har helt rätt när han i riksdagsdebatt med utbildningsminister Anna Ekström betonar det orimliga i att ”Bibeln” stryks. Detta trots dess centrala roll i utformningen av vår civilisation. Bakläxa för Skolverket anbefalles. Måtte myndigheten när det kommer till Bibeln och psalmer ändå landa i ett ”Låt stå!”

Läs också Skolverket: Därför tar vi bort Bibeln ur kursplanen

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Maria Gustin Bergström och Stefan Gustavsson landar helt olika då Sverige är på väg att ta fram en ny migrationspolitik.
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord
Foto: Santi Palacios/Jacob Zetterman/Livets Ord
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Liselotte Sabroe
Foto: Janerik Henriksson/TT
Foto: Janerik Henriksson/TT
Debatten om Knutby
Foto: Sandra Lagerstrå
Foto: Sandra Lagerstrå