Dagens ledarredaktion: Er skänker vi varsin elcykel!

Årets julklapp är elcykeln enligt Handelns utrednings­institut. Ingen billig sak, direkt, i ett land som säger sig inte ha råd med att hålla fast vid en human flyktingpolitik eller ge människor med funktionsnedsättning assistans så att de kan leva värdiga liv. Men el­cyklar är bra om man ska färdas långt eller behöver bemästra branta uppförsbackar. Dagens ledarredaktion har identifierat ett antal värdiga mottagare.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ledare

Dagens ledarredaktion har identifierat ett antal värdiga mottagare:

 

elcykel2

Linalie Newman & Ingemar Forss (till höger), den nya ledarduon i EFK, och Daniel Alm, föreståndare i Pingst FFS (mitten),  får elcyklar för att ta sig till Redding i norra Kalifornien där hundratals svenska ungdomar från Pingst och EFK studerar hos Bethel Church. Vad lär de sig egentligen och vad tar de med sig hem?

 

107522.jpg

Anders Arborelius, katolsk biskop i Sverige och nyutnämnd kardinal, behöver en elcykel för att snabbt ta sig från Södermalm i Stockholm till titelkyrkan S:ta Maria av änglarna och martyrerna vid Piazza della Repubblica i Rom.

 

elcykel4

Ebba Busch Thor, KD, Jan Björklund, L, Gustav Fridolin, MP och Isabella Lövin, MP får var sin elcykel för att klara av uppförsbacken för respektive parti inför riksdagsvalet 2018. Trampa på så ni klarar fyraprocentsstrecket!

 

 

107565.jpg

Jimmie Åkesson, SD, får en elcykel för att ta sig till valfritt flyktingläger i norra Afrika eller Turkiet och ge hjälp på plats.

 

 

Magnus Persson profilbild

Magnus Persson, pingstpastor i United, Malmö, som aspirerar på medlemskap i lutheranska EFS får en elcykel i stället för den som han fick punka på i Wittenberg. Tänk om han rentav trampar ända till Rom?

 

 

107558.jpg

Byråkraterna i Kyrkans hus i Uppsala behöver alla elcyklar för att ta sig ut i landet och pejla stämningen i de lokala församlingarna, inte minst inför införandet av den nya och omdiskuterade kyrkohandboken.

 

107639.jpg

Avslöjade #metooprofiler som frestas att följa andra i spåret och fly Sverige får elcyklar, så att de åtminstone reser på ett miljövänligt sätt.

 

 

76550.jpg

Dag Sandahl, kyrkopolitiker Frimodig kyrka, som i årets kyrkomöte inte tyckte att avvisningarna till Afghanistan var något att protestera mot, får en elcykel så att han orkar ända till semesterparadiset Kabul.

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.