Joakim Hagerius: Nya krönikörer på Dagens ledarsida

Emma Henriksson, Gustav Fridolin och Thomas Idergard blir skribenter för Dagen framöver.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Dagen vill stå mitt i kristenheten: Inte så att allt som uttrycks på sidorna speglar en tänkt mittpunkt, utan genom en bredd av kristna röster. På ledarsidan, som är politisk obunden på kristen grund, återkommer personligt skrivna gästkrönikor med uppgift att komplettera, fördjupa och utmana.

Det är en stor glädje att få presentera våra nya krönikörer. Nästa vecka debuterar två tidigare riksdagspolitiker: Emma Henriksson och Gustav Fridolin. Henriksson har varit andre vice ordförande i Kristdemokraterna och har i dag flera styrelse­engagemang i civilsamhället. Fridolin som har varit Miljöpartiets språkrör, och utbildningsminister, är nu tillbaka i uppgiften som folkhögskolelärare. 

Veckan därefter debuterar Thomas Idergard, som också har ett politiskt förflutet, i Moderaterna, men som konverterade till Katolska kyrkan och blev jesuitpater och präst. Läs gärna om Idergard i reportaget: ”Vi kristna är inte kallade att skapa god stämning” (Dagen 2/10).

Dessutom fortsätter Judith Fagrell, Magnus HageviÖyvind Tholvsen och Jacob Rudenstrand, som vi har bekantat oss med sedan i somras, att skriva krönikor. Tillsammans med Dagens ledarskribenter och krönikörerna som fortsätter skriva blir det en spännande kör av röster.

Ett stort tack till Ulf Sundkvist som under många år bidragit med viktiga församlingsnära perspektiv och som nu slutar skriva, och till Eli Göndör för expertkunskap och religionsvetenskapliga perspektiv på samhället. Även ett tack till Torbjörn Freij för bland mycket annat en inblick i tolvstegsrörelsen.

Läs också Gustav Fridolin: Dagen är en stark röst för människovärdet

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava