Podd: Kristen tro som samhällskraft

Dagens ledarredaktion gästar under våren SEA:s podd Second Opinion. I årets första avsnitt samtalar SEA:s Jacob Rudenstrand och Dagens opinionsredaktör Joakim Hagerius om kristen tro som samhällsaktör i ett sekulärt och postsekulärt samhälle.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Lyssna på podden:

Efter ett valår där religiös övertygelser har präglat den politiska debatten, vilka lärdomar kan kyrkorna dra? Den globala förföljelsen av kristna ökar – vad säger den senaste rapporten från organisationen Open Doors?

Podden gästas även av Paul Segerstrom, professor i internationell ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm, som för ett samtal om den kristna missionens betydelse för demokrati, utifrån sociologen Robert Woodberrys forskning. Ämnet aktualiserades under hösten blanda annat efter att läkaren och pastorn Denis Mukwege tilldelades Nobels fredspris.

Länkar till organisationer och studier som nämns i avsnittet:

Open Doors

Robert Woodberrys artikel "The Missionary Roots of Liberal Democracy."

Läs mer: Dagens ledarredaktion medverkar i podd om politik och kyrkan

Prenumerera på podden på Itunes

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Bethel church
Ta emot inspiration från karismatiska förnyelserörelser, men fånga också upp de varningssignaler som finns. Bilden: Bill Johnson undervisar på bibelskolan i Kalifornien.
Foto: Christopher Visser
Foto: Christopher Visser