Podd: Kristna värden som evangelisationsstrategi

Jacob Rudenstrand och Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund diskuterar hur kristna värden plötsligt blivit populära i politiken i podden Second Opinion.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Lyssna på podden:

Allt fler väljare är positiva till samhälle byggt på ”kristna värden”, enligt en ny studie. Vad betyder det för församlingen? Samtidigt har det visat sig svårt för olika politiska företrädare att enas om en tydlig definition. SEA:s Jacob Rudenstrand och Dagens Elisabeth Sandlund samtalar om den senaste tidens debatt och om det till och med kan vara en evangelisationsstrategi för församlingen.

De diskuterar även påskdagens terrordåd i Sri Lanka mot kyrkor och hotell och varför kristna har blivit ett terrormål under påsken.

Det blir även ett samtal med teologen Ray Baker, redaktör för antologin Bekänna färg: Kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld, om Bibelns syn på samkönade relationer och könsidentitet.

Läs mer: Dagens ledarredaktion medverkar i podd om politik och kyrkan

Prenumerera på podden på Itunes

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Sambo och giftermål
Sex har en själslig dimension som inte försvann bara för att kyrkans sexualmoral kastades överbord av 1960-talets rebeller. 
Foto: mari lezhava
Foto: mari lezhava