Podd: När det absoluta människovärdet kompliceras

Jacob Rudenstrand och Dagens chefredaktör Felicia Ferreira diskuterar Statens medicinsk-etiska råds (Smer) rapport om livstecken vid sena aborter i podden Second Opinion.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Lyssna på podden:

Statens medicinsk-etiska råd (Smer) har släppt en rapport om livstecken vid sena aborter. Jacob Rudenstrand diskuterar tillsammans med Felicia Ferreira, Dagens publisher, kring några av rapportens formuleringar. De samtalar även om kyrkornas roll i att bemöta den våldsbejakande extremismen, både efter terrorattentatet mot en moské i Christchurch, Nya Zeeland, och de svenskar som anslutit sig till IS, utifrån en SVT-dokumentär om kriminella gäng i El Salvador. Tillsammans med prästen Annahita Parsan (Svenska kyrkan/EFS) samtalar Jacob även om att nå muslimer med evangeliet och vilka invändningar mot kristen tro som muslimer har.

Läs mer: Dagens ledarredaktion medverkar i podd om politik och kyrkan

Prenumerera på podden på Itunes

Detta är en text av en av Dagens ledarskribenter och är därmed ett uttryck för tidningens linje. Dagen är partipolitiskt obunden på kristen grund.
Explosionen i Beirut
Johanna Svanelind arbetar för Act Svenska kyrkan i Beirut, men är just nu i Sverige. - Den värsta chocken har börjat lägga sig, men det har varit tunga dagar, säger hon om explosionerna i staden.
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Foto: Maria Chalhoub/Svenska kyrkan
Fysiska gudstjänster
Dan Salomonsson, Sara Mellergård, Krister Liljegren.
Foto: Natanael Gindemo & Privat
Foto: Natanael Gindemo & Privat