21 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Ekmans pensionsavtal väcker starka känslor

Trots att Ulf och Birgitta Ekman numera är katoliker får de, enligt uppgifter till Dagen, fortfarande ekonomisk ersättning från församlingen. Detta tillbakavisas dock av församlingsledningen (se separat artikel).

- Ulf Ekman borde var så rakryggad att han säger nej till de här pengarna. Hoppar man av båten som han gjort tycker jag inte att man borde ha någon ersättning alls, säger en medlem, som tidigare varit anställd på Livets ord, till Upsala Nya Tidning.

Enligt tidningen presenterades avtalen, som också gäller övriga tre personer från den ursprungliga styrelsen, i samband med ett församlingsmöte nyligen. Informationen ska ha kommit som en stor överraskning - och besvikelse - för många medlemmar.

- En del säger ju att de (Ulf och Birgitta Ekman) trots allt grundat församlingen. Men det känns ändå inte rätt, de har ju lämnat oss i sticket. Många är ännu i chock efter det beskedet, och nu kommer det här, säger en annan medlem.

Flera personer som Dagen har varit i kontakt med bekräftar bilden och de har som en konsekvens av nyheten beslutat sig för att frysa sitt givande till församlingen.

Livets ords vd och styrelseordförande Jonathan Ekman, son till Ulf och Birgitta, ska enligt uppgift till UNT under församlingsmötet ha sagt att ersättningen motiverats av att föräldrarna och de andra i styrelsen lidit av den förföljelse de fått utstå som företrädare för församlingen.

Johannes Ottestig

Johannes Ottestig är reporter på Dagen.

Fler artiklar