Livsstil

Fyra elever på bibelskolan Equip: Det drömmer vi om efter utbildningen

Vi frågar fyra av eleverna på den svenska bibelskolan Equip på Cypern vad deras tankar efter utbildningen är.

1 av 4

David Sockett, 42. Han tänker koppla 14 års erfarenhet som civilingenjör och elektriker inom det amerikanska flygvapnet till teologiska studier. För ett par år sedan sade han upp sig från det militära och flyttade till Limassol på Cypern för att gifta sig med en amerikanska som bodde och arbetade där.

– Jag visste tidigt att Gud ville något med mitt liv, men jag ville inte samma sak. Därför blev jag militär. 
Men nu har militären kapitulerat, och nu är det teologin som gäller. 
– Min dröm är att kombinera mina gamla yrkeskunskaper som ingenjör med en församlingstjänst. Hjälpa till där jag behövs, och samtidigt predika.

David Sockett.

Stina Sundbom, 22. I fjol var Stina från Sundsvall premiärelev på den nystartade bibelskolan i Limassol. Nu är 22-åringen tillbaka – som mentor med värdefull erfarenhet i bagaget. Hemma i Sundsvall lämnade hon hösten 2018 ett liv som hon var väldigt nöjd med. Jobbet, lägenheten, bilen, hunden. Men på Cypern kom längtan efter något mer. Efter ett lyckat läsår kände Stina att hon ville återkomma nästa termin för att hjälpa nya elever att anpassa sig till livet på bibelskolan. Idén välkomnades med öppna armar av skolans ledning.
– Det känns jättebra att vara här och få hjälpa andra, säger Stina från Sundsvall, som bytte fokus och började tänka mer på Gud och sina medmänniskor än på sina egna omständigheter.

Från elev till mentor

Ludvig Lind, 22. För några år sedan var han handbollsspelare på elit­nivå. Den tid han en gång lade på idrotten lägger han nu på att studera Bibeln.
– Jag har försökt gå min egen väg. Det blev inte så bra. Nu är det upp till Gud vad som händer med mitt liv, säger Ludvig.
En pastor tipsade om Equip. Ludvig sökte, och kom in. 
– Jag sa upp min lägenhet redan innan det beskedet kom. Så säker var jag på att detta var Guds väg med mig. Det känns fantastiskt att vara här. Mina ögon och mitt hjärta har öppnats för Guds ord på ett nytt sätt. 
Framtidsdrömmen är att arbeta med något där man kombinerar naturupplevelser med bibelstudier. Men bollen, den ligger numera hos Gud.

Nu ligger bollen hos Gud

Veronica Frankner, 18.  – Tiden här kommer att förändra mitt liv, det är jag övertygad om.
Det säger en svensk tjej som sedan många år bor i Ryssland. Och älskar det. Dit flyttade hon med sin familj för nio år sedan.
– Vi bor i St. Petersburg. Där har jag gått en internationell kristen skola och fått vänner från hela världen. 
Men nu pluggar hon alltså bibelkunskap i Limassol. En bit ifrån hem och familj. Hon ångrar inte steget.
– Det är underbart att vara omgiven av andra ungdomar som delar min längtan att få höra Gud tala och förstå hans väg med livet. Jag är en person som gillar att ha superkoll. Men nu tänker jag släppa kontrollen och låta Gud leda mig.

Ett förändrat liv

Läs också: Anna Kudrina söker Gud vid bibelskolan Equip på Cypern

Fler artiklar för dig