Livsstil

“Vi måste förstå att Gud älskar hela världen, inte bara människan”

Sandra Edin är ny ordförande för God jord, en kristen ideell miljöorganisation

God jord, som arbetar för att lyfta klimatfrågan som en del av det kristna budskapet, grundades 2017. Sedan dess har Johannes Widlund suttit som ordförande. Men nu är det Sandra Edin, 24 år från Lögdeå, som innehar posten.

Sandra Edin – beskriv dig själv med tre ord.

– Jesusälskande, driven, kreativ.

Hur kom du in på miljöfrågorna?

– När jag började gymnasiet hamnade jag i politiska sammanhang och började där engagera mig för miljön. Men när jag sedan gick Götabro bibelskola förstod jag kopplingen mellan miljön och min kristna tro – det var stort att få inse. Hela grejen med att om vi tror att Gud skapat denna jord, då är det också viktigt att ta hand om den.

– Sedan kom jag i kontakt med Johannes Widlund och sedan 2018 har jag varit redaktör för God jord.

Och nu blir du ordförande. Vad består din uppgift i?

– Mina styrkor är att organisera, att skapa kontakter, dra i trådar och delegera. Att ha koll på grejer – det är jag bra på! Jag önskar att vi fördelar ansvaret mer i styrelsen, så att vi får lyfta fram fler personer och deras styrkor i organisationen.

Vad är målet?

– Vårt syfte är att hjälpa svensk kristenhet – kyrkor, församlingar och – att leva hållbara liv. Jag tror jättemånga inom frikyrkligheten skriver under på det vi står för, men att de ännu inte känner till oss. Jag tror att vi skulle kunna vara mycket större.

– Jag ser fram emot att plocka fram alla dem som är aktiva i vår rörelse och ta vara på deras engagemang. Vi behöver vara fler för att kunna nå fler och göra mer. Jag ser fram emot att samordna och se vem som är bra på att tala, vilka som kan skriva och så vidare.

Till sist – vad är viktigast att den enskilde kristne gör för miljön enligt dig?

– Jag tror verkligen att vi behöver förstå att Guds skapelse inte bara är människor, utan att Gud älskar hela världen, hela planeten, med allt vad den rymmer. Det tror jag vi behöver bli bättre på att förstå.


Fler artiklar för dig