Är det viktigt att dela samma drömmar i en relation?

Tre par om att dela samma dröm.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Nina och Peppe:
När jag och Peppe möttes pratade vi framtid direkt. Det vi visste var att vi ville sluta med droger och få ett drogfritt och nyktert liv. Det kändes som en lite ouppnåelig dröm för vi visste inte hur vi skulle bära oss åt för att nå den drömmen. 
 Det var som en röd ballong. Men sedan när vi började gå mot denna dröm och faktiskt märkte att drömmen började bli verklighet har vi ALLTID bollat drömmar med varandra.
Vi vinklar, plockar isär, lyfter och klämmer på våra drömmar. Det är ett givande och tagande, ibland lägger vi ned en dröm till förmån för den andre. Men framför allt peppar vi den andre att ta ett steg till och sträcka sig lite längre. Det vi vill skicka med är att ge varandra mod att fånga den röda ballongen. I dag lever vi nyktra och drogfria och den röda drömballongen – den är numera en luftballong fylld av drömmar och den svävar bra.

Lillemor och Stefan Claar:
Gemensamma drömmar och mål i livet är viktigt. Dit hör, för oss, att tjäna Herren med våra liv och äktenskap. På det professionella planet har Lillemors drömmar varit och är, att arbeta med människor och Stefans dröm och mål att arbeta som pastor. Båda dessa går bra att förena, vilket har stor betydelse, med tanke på att pastorsarbetet kan innebära att man måste flytta. När vi blev ihop hade Stefan inte den drömmen utan ville då bli varuhuschef. Men kallelsen till pastorstjänst växte fram tydligt och det kom att forma våra liv och drömmar tillsammans. För det har alltid varit viktigt för oss att vara överens i det som är vår gemensamma väg. Ett antal gånger har vi haft flera förfrågningar samtidigt. Vi har pratat och funderat, men sedan kommit överens om att be, var för sig. Vid senare avstämning har det visat sig att vi kommit fram till samma sak, vilket varit en styrka för oss.

Mia och Samuel Sjöö:
Vi tror att det är viktigt i en relation att man har gemensamma drömmar och mål i livet. Men det är lika viktigt att båda personerna får ha sina egna drömmar och att man som partner respekterar varandras längtan.
När vi träffades pratade vi en hel del om våra drömmar, och vi visste att vi hade en gemensam längtan att tjäna Gud Vi hade som många andra unga par en dröm om att bilda familj, men även att få leva tillsammans i Guds vilja. Det har resulterat i att vi tillsammans ända sedan vi träffades reser till olika församlingar runt om i landet och berättar för barn om vem Jesus är.
Vi stämmer av våra drömmar i våra vardaglig samtal. Vi kan sitta ner tillsammans framför brasan med en kopp kaffe i handen och prata om allt som rör familjen, livet och drömmarna. I vår relation är det viktigt att ha gemensamma mål och drömmar. Framför allt för att vi tillsammans vill lägga dem inför Gud och låta honom leda oss.

Läs det senaste från Dagens relationssajt Fixa kärleken

Alla tidigare artiklar