Cilla Eriksson: Plötsligt stod Jesus i vardagsrummet

Cilla Eriksson om sitt häpnadsväckande gudsmöte.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

För några år sedan åkte jag till Chamonix i Frankrike för att vara skidlärare. Det var en dröm som gick i uppfyllelse och mina förväntningar var skyhöga. Jag föreställde mig Chamonix som en plats där solen alltid lyser, alla människor är vackra och trevliga och det är lätt att vara lycklig. Men så var det inte. Jag kände mig väldigt ensam och insåg att man behöver mer än fina fjälltoppar för att må bra. Så jag flyttade tillbaka till Sverige och till Stockholm. Tänkte att i en stad med en miljon människor är det omöjligt att bli ensam, men jag hade fel.

I stället flyttade jag till Falun och jag, som alltid varit en sökare, drabbades av en känsla att det måste finnas något mer i livet. Jag ropade till Gud och sa ”om du finns måste du bevisa det för mig.” Någon dag senare satt jag hemma i mitt vardagsrum och åt middag i soffan när jag plötsligt kände en stark närvaro i rummet. Jag kände hur Jesus kom in i mitt vardagsrum! Känslan var mäktig och svår att förklara, men plötsligt var jag helt övertygad om att Gud fanns.

Efter den händelsen bestämde jag mig för att söka upp en kyrka och när jag kom till Lugnetkyrkan såg jag att de hade en Alphakurs. Jag hade många fördomar om frikyrkor och tänkte; ”hur kul kan det bli? Jag är nog en för rolig person för det här.”

Men jag blev motbevisad. Efter kursen lät jag döpa mig och tre dagar efter dopet talade Gud till mig; ”Cilla, jag vill att du cyklar i USA för utsatta kvinnor” Jag trodde jag hade hört fel eller att Gud hyrt in någon vikarie som inte hade koll på läget. Jag hade bara varit kristen i tre dagar och kände mig inte som rätt person för uppdraget. Men samma tilltal återkom, så jag gav upp allt annat och satsade på det Gud sa. Nu har jag hållit på med idrottsmission på heltid i fyra år. Och förra året blev drömmen verklighet och jag cyklade genom USA till förmån för trafficking-offer.

Innan jag blev kristen drev jag företag och mycket handlade om pengar och yttre framgång. Jag är fortfarande en prestations-junkie, men jag har också landat i att jag inte är vad jag presterar. Framför allt är jag älskad av Gud.

Berättat för: Malina Abrahamsson

Om Cilla Eriksson

Cilla Eriksson är entreprenören som cyklat genom USA för att samla in pengar till traffickingoffer. Hon har även sökt kärleken i dejtingprogrammet Tro, hopp och kärlek.

Läs mer: På dagen.se finns fler intervjuer med Cilla. En annan version av den här texten finns publicerad i EFK:s tidning Direkt.