Dagen lanserar relationssajten Fixa kärleken

Alla drömmer om ett lyckligt äktenskap och harmoniska barn. Men hur blir det så? Och hur gör andra?
På nystartade sajten Fixa kärleken ska du hitta svaren och få hjälp av kristna relationsexperter.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

 

Arbetet med relationssajten Fixa kärleken har pågått i ett år.

Ann Jonsson byline– Det ska bli jättespännande­ att se vilket mottagande den kommer att få. Och vi hoppas att våra duktiga experter ska få många frågor att svara på.

– Om Dagen kan bidra till att vi pratar mer öppet om relationsproblem och peppar för samtal, kärlek och närhet i vardagen så är vi mycket nöjda, säger Ann Jonsson, chef för digitala medier och projektledare för Fixa kärleken.

Malin AronssonMalin Aronsson, redaktör för Fixa kärleken, kommer att ha en blogg på sajten. Där kommer hon att dela med sig av sina erfarenheter från livet som trebarnsmamma, både glada och jobbiga stunder.

– Som redaktör för Dagens relationssidor stöter jag hela tiden på berättelser och råd som jag tänker att alla par bör höra. I vardagen är det ofta så fullt med aktiviteter att vi glömmer bort varandra. Då kan ett litet råd utifrån göra hela skillnaden, säger Malin Aronsson.
 

Läs mer: Här är Fixa kärlekens fyra relationsexperter
 

Det är inte bara en redaktionell satsning utan också en ekonomisk. 
Så varför startar Dagen en relationssajt Felicia Ferreira, Dagens chefredaktör?

Felicia Ferreira– Vi ser att relationer är ett ämnesområde som är viktigt för många. Inom kristenheten finns ofta en önskan om att jobba för långvariga relationer där den kristna grunden och de kristna värderingarna spelar en viktig roll. Därför tror vi att innehåll som utgår från den ambitionen kan resultera i mer hållbara relationer och mer kärlek.

Behöver kristna andra råd än dem som inte tror?

–  Min förhoppning är att inte bara kristna ska kunna ta del av materialet på Fixa kärleken. Men för just kristna är det klart att det alltid finns en dimension till att räkna med, som handlar om att man sätter sitt hopp till Gud som en läkande och förenande kraft vid till exempel konflikter eller trasiga relationer.

Har du själv något mer tips för kärlek i vardagen?

– Som arbetande småbarnsförälder ska jag ärligt talat säga att jag är en av dem som noggrant kommer att ta del av våra experters relationsråd för det är lätt att tappa bort kärleken i den hektiska vardagen. Men en av de små vardagliga saker som jag tycker min man är duktig på är att han skickar kärleksfulla sms regelbundet. Ibland räcker det med ett hjärta på sms för att man ska känna sig uppskattad.

95256.jpg

 

Läs det senaste från Dagens relationssajt Fixa kärleken

Alla tidigare artiklar

Fakta:

Se lanseringen live på Dagens Facebook-sida

Dagen kommer att filma och livesända lanseringen av Fixa kärleken på Dagens Facebooksida.

Tre experter som regelbundet kommer att svara på läsarnas frågor medverkar och berättar vilka de är.

Sändningen börjar kl 11.00 i dag onsdag och kan även ses i efterhand­.