Familjen Joakimson vill ha äventyr på semestern

För familjen Joakimson är det en aktiv och äventyrlig semester som gäller. Men om Andreas själv ska koppla av riktigt ordentligt tar han med sig kameran ut i naturen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

– Det vi gillar allra mest som familj är ju skidsemestrar. Drömmen är att få till två vinterveckor. I vintras åkte vi skidor i Trysil och Kläppen, berättar Andreas.

Sönerna Nils, Olle och Sven är 15, 13 och 9 år gamla. Ända sedan de var riktigt små har Andreas och hustrun Johanna prioriterat skidåkningen.

– Jag har ju rätt mycket jobb på sommaren så då är det skönt att få den där vinterventilen, konstaterar Andreas, som bland annat är spindeln i nätet på Gullbrannafestivalen.

Läs mer: Vad gör du på semestern, Samuel Ljungblahd?

 

Vad gäller just sommaren så tillbringas den ofta på hemmaplan, alltså i Sverige. Familjen bor nära Vättern och har ett antal favoritbadplatser som lockar till besök.

Om vädret ser lovande ut packar man gärna familjetältet i bilen och drar ut till kusten.

– Eftersom jag jobbar inom Svenska alliansmissionen så är det på sätt och vis naturligt att åka till sommargårdarna på Gullbranna och Böda, men det är lite jobbförknippat så vi försöker hitta andra ställen. Vi har till exempel varit en del på Gotland, berättar Andreas.

Och även där är det jakten på de riktigt fina badställena som gäller. Gärna höga klippor som man kan dyka ifrån.

– De vill ha sånt, grabbarna, så det är bara att hänga på!

Alla tre sönerna gillar sport så förutom Andreas jobb handlar sommaren en hel del om att tajma in läger och cuper.

– Och så har vi som tradition att åka på scoutläger vecka 26, sönerna och jag. Sedan är hela familjen på Gullbrannafestivalen vecka 27 och så har vi All Star Mission vecka 31 och Tonårsläger vecka 32. Så man kan nog säga att vi har rätt aktiv semester, konstaterar Andreas.

Läs mer: AnnaMaria Bergqvist reser till sina favoritplatser

 

Hur gör du själv för att koppla av och ladda batterierna på bästa sätt?

– Jag åker gärna till något vackert ställe ute i naturen och kombinerar mina två intressen, fågelskådning och fotografering. På våren och på hösten försöker jag alltid hitta någon lucka så att jag kan dra iväg en dag eller två, stänga av mobilen och bara göra det jag gillar, säger Andreas.

 

Tre saker Andreas packar i semesterväskan:

1. Kameran

2. Kikaren

3. Kaffetermosen

 

Gabriella Mellergårdh

Debatt