Fråga: Varför är du med som volontär för hemlösa?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Peter von Gegerfelt:

Jag upplevde ett dilemma som många har. Man vill hjälpa till, men vet inte hur. Själv kom jag i kontakt med det genom mina barns kompis pappa. Jag frågade om jag också kunde vara med och hjälpa till. Och det gick ju bra för det behövs ju folk.

– Förra gången var jag med i Högalidskyrkan i Hornstull. För mig känns det helt naturligt att hjälpa till, både för människorna och för vårt samhälle. Ibland undrar man ju var politikerna är någonstans.

Elisabeth Berglund:

Jag är här därför att jag tycker om att göra en insats för andra människor som verkligen behöver några som stöttar och hjälper. Varannan vecka jobbar jag på Filadelfiakyrkans härberge vid Globen. Jag har gjort det här sedan två år tillbaka då jag blev pensionär. Då kände jag att jag ville göra något vettigt av min vardag. Det är alltid roligt att göra något för andra människor. Man blir glad själv när man kan glädja andra.

Rebecca Sjögren:

Därför att vi som är lite mer lyckligt lottade i livet ska väl hjälpa andra när det behövs. Andra som inte har fötts med samma möjligheter. Jag har varit volontär sedan några år tillbaka. Det är både roligt och jobbigt.

– Jag började med en organisation som heter Gula änglarna, som hjälper hemlösa. Sedan kom jag i kontakt med organisationen Ny Gemenskap, som gör mycket för hemlösa.

Läs mer: Kyrkan räddar från kylan

Läs mer: Hemlöse Isa blev själv hjälparbetare

Peter von Gegerfelt

Peter von Gegerfelt

Foto: Svenåke Boström
[x]
Elisabeth Berglund

Elisabeth Berglund

Foto: Svenåke Boström
[x]
Foto: Svenåke Boström