Gullbranna – en fest för hela familjen

Gullbrannafestivalen går in på sitt nittonde varv, men taggar redan sommaren 2017 upp för nästa års tjugoårsjubileum.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Festivalgeneralen Andreas Joakimson är upprymd. Sommarens Gullbrannafestival är kulmen på närmare ett års planering och nu när alla bitarna i form av artister, talare och programpunkter nu fallit på plats börjar man kunna se hela bilden. Profilen är densamma som tidigare - musik, möten, människor.

Att ladda för ett tjugoårsjubileum är en balansgång mellan att spara på krutet och att vilja bjuda på bästa tänkbara kombination av artister. Det är lätt att tänka: ”Oj, de kunde man haft på ett jubileum”.

– Vi rivstartar med flera internationella band redan på torsdagskvällen. Newworldson, Gungor, Jimmy Needham, Philippa Hanna och Twelve24. Det blir lite sjok av artister i olika genrer i år. På fredag har vi tre olika körinspirerade inslag på lördagen lite mer metal. Givetvis i en mix av olika andra artister. Om man gillar en viss typ av musik så blir det lättare att välja om man bara vill komma en dag, säger Andreas Joakimson.

Många aktiviteter för barn

Eftersom Gullbrannafestivalen profilerar sig som en familjefestival läggs alltid stor vikt vid aktiviteter för barn. Ett gårdsgäng jobbar med det programmet och några av artisterna är speciellt utvalda med tanke på barnen.

– Boris René från Mellon är en sådan artist som tar kidsen med storm. Och så kommer Emmy & Ella att ha en konsert, säger han.

– Förutom de vanliga inslagen med fotbollsturnering och båtrace i bäcken kommer vi också att ha en kendamaworkshop för barn. Kendama är en boll med en pinne som man kan göra olika tricks med. Otroligt populärt och svenske mästaren i kendama kommer att vara på plats.

Gullbrannafestivalen

 • Vad? Familjefestival med musik, undervisning och aktiviteter.
  När?` 6–9 juli.
  Var? Gullbrannagården utanför Halmstad.
  Vilka talare? Rickard Sundström, Alf B Svensson, Daniel Wramhult med flera.
  Vilka leder lovsång/musik? Gungor, Samuel Ljungblahd, Planetshakers, Nils Landgren, Doug Seegers, Sebastian Stakset med flera.
  Webbsida? gullbrannafestivalen.com
  Dagen tipsar! Doug Seegers • Sebastian Stakset • Salta bad i havet!