Här är Louise och Christers bästa recept

Mat för mogna består av ordentligt med energi i form av proteiner och D-vitaminer. Kocken Christer Melkersson hjälpte Louise Hamilton att ta fram enkla och goda recept. Kanske något att testa där hemma?

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Yoghurt eller kvarg till frukost:

Du behöver 1,5 del yoghurt eller kvarg, två matskedar bär och 1 matsked nötter. Plocka gärna egna bär för motionen! Blanda färska eller frysta, köpebär från torget eller frysta från affären, jordgubbar eller björnbär eller vilka bär du nu tycker om mest. Komplettera med en näve nötter av valfritt slag, det är trevligt och knaprigt. Funkar lika bra till frukost som till medhavt mellanmål eller picknick.

Lunchomelett i ugn:

Omelett kan göras på många sätt. Den är ugnsomeletten för 2 personer går lätt att öka på och göra till fler, men tänk då på att en större sats kan behöva bakas lite längre. Du behöver 3 ägg, 1 dl mjölk, 1 msk örtolja eller färska örter samt salt och peppar. Blanda ägg och mjölk i en bunke, tillsätt örter och kryddor och häll över i långpanna eller lagom stor ugnsform. Baka i ugnen i 150 grader ca 40 minuter, pröva med sticka.

Havets Wallenbergare till middag för två:

Blanda olika fisksorter, till exempel 100 gram lax, 100 gram sej och 100 gram kolja. Kör fisken i mixer och blanda med 3 äggulor, 1 msk grädde och 1 msk konjak. Finhacka 1 msk gräslök och 1 msk dill och blanda i smeten. Krydda med salt och vitpeppar. Forma till bullar och platta till dem lite grann, vänd i ströbröd och stek på medelstark värme så att de får fin färg. Låt fiskbiffarna baka klart i ugnen, ca 20 minuter i 150 grader. Servera med grönsaker, kokt potatis eller potatismos och gärna lingon.