Har ni gjort något för att stärka er relation?

Stefan och Lillemor Claar: Vi har tagit vara på gemensamma lediga tider och gjort saker tillsammans på tu man hand.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Livsstil

Stefan och Lillemor Claar:

För att vårda vår relation har vi försökt vara noga med att ta vara på gemensamma lediga tider och gjort saker tillsammans på tu man hand. Vi har haft dalar och då har vi pratat med närstående vänner vilket har varit bra för oss och varit till hjälp. Stefan har i sitt arbete ganska mycket samtal med folk och utifrån det även lärt sig en del som kommit till nytta i det egna äktenskapet. Lillemor har i samtal med sina vänner och arbetskamrater fått tankeställare både positiva och negativa, som också gynnar äktenskapet. Vi menar att man kan ta vara på och lära sig mycket i de vardagliga samtalen.

 

Mia och Samuel Sjöö:

Ett familjeliv är oftast fantastiskt, men visst kan det slita på relationen. Vi har försökt ta tillfällen att gå och lyssna på en föreläsare eller en pastor som talar om familjen, uppfostra barn och relationer med mer. Detta har oftast gett oss svar på frågor som vi har ställts inför. Det har även gett oss ny kraft att gå vidare. Vi tycker att om man har problem i relationen eller­ i familjen, så sök hjälp. Det är inget man behöver skämmas för, och det borde vara helt naturligt.

Vi har haft våra föräldrars relation till varandra som förebilder. Mias pappa till exempel kan fortfarande titta på Mias mamma och säga: ”Titta på den där kvinnan, vad hon är vacker!”

 

Micke och Marit Håkansson:

Vi har inte gått i parterapi men vi har genomgått Pingsts Tillsammans-utbildning som handlar om relationer, och har svetsats samman på det sättet. Vi har också kunnat dela erfarenheter genom det vi gått igenom i våra tidigare förhållanden.

Vi vigdes av Marianne Svensson – en pensionerad missionspastor som var Mickes pastor innan han träffade Marit. Vi uppskattade alla besök hos Marianne och hennes man Rune. De hade också gått igenom en skilsmässa tidigare. De är fina föredömen i att betjäna andra människor.

Läs det senaste från Dagens relationssajt Fixa kärleken

Alla tidigare artiklar