Det ska finnas något kul för alla på KRIK

KRIK (Kristen idrottskontakt) erbjuder hela två läger denna sommar. Nytt för i år är ”Arena”, ett läger för ungdomar i åldrarna 16-21.
– Förutom nya skills i sporter hoppas vi få inspirera till fortsatt liv med Gud, säger Emmy Leander, lägerchef.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Idrottsglädje, trosglädje och livsglädje – det är ledorden för den ideella ungdomsorganisationen KRIK, med verksamhet över hela Sverige. Ledorden genomsyrar även sommarens läger, Action, för yngre tonåringar, och Arena, för de något äldre.

På båda lägren är upplägget ungefär detsamma, där dagen börjar och avslutas med en andakt och däremellan finns en mängd aktiviteter att välja bland.

– Fotboll, beachvolleyboll, parkour, skate, dans… Vi kommer även att ha två klätterproffs som lär den som vill att klättra i träd, säger Emmy Leander entusiastiskt.

Hon ser fram emot att kunna erbjuda aktiviteter där det ska finnas något för alla att tycka om.

– Kanske vågar du pröva en ny sport i sommar. Man behöver inte vara duktig för att få vara med. Vi ser alltid till att ha många ledare på plats för att kunna stötta och leda på ett bra sätt.

Dessutom finns ett trivselteam med uppgift att se till så att alla trivs lite extra bra. De anordnar lägerbål och bjuder på en del överraskningar.

– Förra sommaren hade de blöjvattenkrig på stranden och såpabandy. Man vet aldrig vad de kan hitta på, säger Emmy Leander.

Förutom sport och aktivitet kommer båda lägren att ha samlingar och gudstjänster kring ett tema. På lägret för äldre ungdomar är temat “Vems prestation?” och handlar om den press många kan uppleva, i skolan och på fritiden. Under lägret kommer man att prata om vad Gud säger om prestation och vad han gjort för att människor ska slippa känna den.

 

FAKTA: KRIKs sommarläger

KRIK Action – Läger från 14 år och uppåt

När: 16–20 juni

Var: Hjälmargården

Aktiviteter: Lekar och stafett, golf, beachvolleyboll, rugby och mycket annat.

Webbplats: krik.se/lager/action

KRIK Arena – För den som är 16-21 år

När: 7–11 augusti

Var: Ralingsåsgården, Aneby

Aktiviteter: Höghöjdsbana, frisbeegolf, innebandy, dans och mycket annat.

Webbplats: krik.se/lager/arena